Qui som?

El Grup de Recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió (GRAP) va nèixer l'any 2002 aglutinant investigadors de dos organismes: la Universitat de Lleida (UdL) i el Centre de Mecanització Agrària (CMA) del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. Tanmateix, els investigadors integrants porten més de 20 anys treballant conjuntament i constitueixen un dels grups de referència en Tecnologies per a l'Aplicació de Productes Fitosanitaris i en Agricutlura i Ramaderia de Precisió a nivell de l'Estat Espanyol i internacional, amb diverses patents i models d'utilitat en aquest àmbit. El grup també és pioner en el disseny d'equips robotitzats i intel·ligents per a la Ramaderia de Precisió, amb una de les primeres patents en aquest àmbit i diversos equips instal·lats a França i a Canadà. A principis de 2014, el grup s'integra al centre de recerca Agrotecnio, de la institució CERCA.

El grup de recerca està format per investigadors provinents de diversos àmbits, de tal manera que els coneixements i els camps d’aplicació que abasta són complementaris. Els investigadors de la Universitat de Lleida pertanyen al Departament d’Enginyeria Agroforestal i al Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl i aporten al grup coneixements relacionats amb l'aplicació de sensors en agricultura, l'adquisició de dades i la seva interpretació, l'ús de models d'anàlisi geoestadística, l'automatització i el desenvolupament de tecnologies d'aplicació variable en maquinària agrícola, la implementació de sistemes GPS, i la modelització i el disseny de sistemes de suport a la presa de decisions. Els investigadors del Centre de Mecanització Agrària aporten coneixements relacionats amb l'aplicació de productes fitosanitaris en fruiters i cultius baixos, així com una relació consolidada amb el sector agroindustrial d’equipament i maquinària. Aquesta composició facilita la multidisciplinarietat necessària per abordar la recerca i el desenvolupament de les noves tecnologies de la informació i la comunicació en l'agricultura i la ramaderia.

Organigrama del GRAP

En el següent organigrama es detallen les línies d'investigació del GRAP així com la distribució dels seus membres. Tot i això, cal tenir en compte que el grup treballa majoritàriament de forma cooperativa i, per tant, a més de les assignacions representades, tot sovint es donen altres col·laboracions.

 

 

 

 

 

 

 

   Darrera modificació: