Notícies del GRAP

Hem substituit les notícies tradicionals pel timeline de Twitter. Les notícies anteriors les trobareu a sota.

 

2018


  entrevista_JAntonio

En un futur molt pròxim, l'agricultura serà de precisió o no serà una agricultura rendible i sostenible. [en castellà]
Agricultura de precisión (AP) es la que lleva a adoptar estrategias de manejo del suelo, el cultivo y los insumos orientadas a obtener el mayor rendimiento y la mejor calidad minimizando el impacto ambiental y aportando solo los insumos necesarios, en los puntos requeridos y en el momento oportuno. El gran salto de la AP en Europa puede que venga en un futuro muy próximo de la mano de nuevas políticas medioambientales, que exijan planes de tratamiento diferencial de las parcelas en función de su potencial productivo en aspectos como el abonado, los fitosanitarios o el riego. Entrevista a José Antonio Martínez Casasnovas, miembro del GRAP

 

Juliol 2018

 

 

 

sols_life

 Millora de la cartografia de sòls a escala intraparcel·lària a partir de teledetecció per al maneig diferencial dels sòls i dels cultius

Recentment, el Prof. José Antonio Martínez Casasnovas i l'empresa Vertex Agroforestal de Lleida, han desenvolupat un "Protocol per a la millora de la cartografia de sòls a escala intaparcel·lària a partir d'imatges de teledetecció per a la seva utilització en el maneig diferencial dels sòls i dels cultius". El treball representa un exemple de com les tecnologies de la informació geogràfica (Teledetecció) i de sensors pròxims de sòls (mesurador de la conductivitat elèctrica aparent en continu, CEa) poden ajudar a l’increment del nivell de detall de mapes de sòls realitzats per metodologies clàssiques basades en l’anàlisi fisiogràfica. Més info.

 

 

 

Juny 2018 

Aragon_agrario

 

 

Article divulgatiu a la revista Aragón Agrario

Després de la conferència a la FIMA 2018 sobre Agricultura de Precisió ha sorgit l'oportunitat de col·laborar al número 3 de la revista Aragón Agrario. Llegiu l'article aquí (pàgina 24).

 

 

Abril 2018

NDVI presseguers

 

Imatges de satèl·lit per a millorar el rendiment dels cultius

Investigadors del Grup de Recerca en AgroTICa i Agricultura de Precisió de la Universitat de Lleida - Agrotecnio Center ‘radiografien’ finques agràries amb imatges preses des de satèl·lits de la Unió Europea per determinar en quines zones hi pot haver problemes en el creixement dels cultius i poder proposar mesures per millorar el rendiment. Llegiu la notícia completa aquí.

 

 

Abril 2018

New Ag Int logoCaptura 1a pg

 

 

Col·laboració amb la revista New Ag International

 

6è Precision Ag Corner, editorial sobre Agricultura de Precisió a New Ag International. How to get and what to do with coloured maps. Clica per a llegir-la.

 

 

 

 

Març 2018

 

 FERNANDO AUAT CHEEIN FOTO OFICIAL UTSM

Conferència "ACTION RECOGNITION IN AGRICULTURAL ENVIRONMENTS BASED ON CONVOLUTIONAL OBJECT DETECTION"

A càrrec del Dr. Fernando Auat Cheein de la UTFSM, Valparaíso, Chile

En aquesta xerrada, el Dr. Fernando Auat Cheein ens ha mostrat els primers resultats en l'ús de tècniques de deep learning per a la classificació d'escenaris agrícoles. En concret, la recerca presentada se centra en detectar i caracteritzar els alvocats de Hass i les tasques que fa el treballador de camp a la plantació, amb l'objectiu d'implementar interfícies humans-robòtiques per millorar el procés productiu.

 

 

 

Març 2018 

 

 FERNANDO AUAT CHEEIN FOTO OFICIAL UTSM

Conferència "ENERBOTICS, THE USE OF ROBOTIC TOOLS FOR SOLVING POWER ELECTRONICS AND RENEWABLE ENERGY PROBLEMS"

A càrrec del Dr. Fernando Auat Cheein de la UTFSM, Valparaíso, Chile

El Dr. Fernando Auat Cheein ja fa temps que col·labora amb el GRAP en temes d'anàlisi de dades i de robòtica agrícola.

Actualment, els sistemes de potència afronten diversos reptes per donar resposta a la creixent necessitat d'energia sostenible a nivell mundial. En aquest context, diverses tasques directament enfocades a l'operació de sistemes de potència poden ser automatitzades o realitzades completament per un sistema robotitzat no tripulat o tele-operat. Els robots poden millorar l'eficiència, reduir els costos laborals i, encara més important, evitar riscos operatius, ja que les centrals elèctriques i les línies de transmissió són entorns hostils per a l'ésser humà. Tot i que hi ha hagut un desenvolupament incipient d'aplicacions robotitzades en diverses tasques relacionades amb sistemes de potència, encara és una tecnologia en recerca i desenvolupament, ja que depèn molt de la naturalesa de les tasques a realitzar i no existeix un marc d'aplicacions unificat. L'objectiu d'aquesta presentació ha estat mostrar els problemes als quals el Dr. Auat Cheein i el seu grup s'enfronten a Xile i la R+D+I que estan realitzant en aquest camp.

 

 

 

Març 2018 

Portada PRAG

Portada SJARPortada AgriculturePortada Sensors

 

Participació del GRAP en comitès editorials de revistes científiques

Amb la darrera incorporació de José Antonio Martínez-Casasnovas al comitè editorial de la revista Agricultura, de l'editorial MDPI, ja són 3 els membres del GRAP que participen de forma permanent en comitès editorials de revistes científiques. Els altres dos són Jordi Llorens, editor associat de la revista Spanish Journal of Agricultural Research (SJAR), publicada per l'Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA) i Àlex Escolà, editor de la revista Precision Agriculture, de l'editorial Springuer.

A més, Jaume Arnó i José Antonio Martínez-Casasnovas són editors convidats al número especial Precision Agriculture de la revista Agriculture (MDPI) i Joan Ramon Rosell-Polo, Eduard Gregorio i Jordi Llorens són editors convidats al número especial Terrestrial Laser Scanning de la revista Sensors (MDPI).

 

 

 

 


Març 2018

 

 

JAntonio

José A. Martínez-Casasnovas membre del comité editorial de la revista “Agriculture”

 José A. Martínez-Casasnovas, investigador del Grup de Recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió (GRAP), ha estat nomenat membre del comité editorial de la revista “Agriculture” (editorial MDPI, ISSN 2077-0472, http://www.mdpi.com/journal/agriculture). “Agriculture” és una revista acadèmica i científica d'accés obert internacional i multidisciplinari sobre conreu de sòls, cultius, collita i també ramaderia. Aquesta revista publica revisions, articles d'investigació, comunicacions i notes curtes. Actualment, s’accepten articles per a un número especial sobre Agricultura de Precisió en el qual son editors invitats els membres del GRAP Jaume Arnó i José A. Martínez (http://www.mdpi.com/journal/agriculture/special_issues/Precision_Agriculture).

 

 

 

 

Març 2018

 

 

 

article_geoderma

Article sobre la cartografia detallada de la conductivitat elèctrica aparent del sòl per aplicacions en agricultura de precisió

S'ha publicat un article de recerca sobre cartografia detallada de la conductivitat elèctrica aparent del sòl per aplicacions en agricultura de precisió. L’article, publicat a la revista Geoderma, porta per títol “Apparent electrical conductivity and multivariate analysis of soil properties to assess soil constraints in orchards affected by previous parcelling” (autors: Asier Uribeetxebarria, Jaume Arnó, Alexandre Escolà i José A.Martínez-Casasnovas). La recerca es va dur a terme en una parcel·la de presseguers amb sòls limitats per un horitzó petrocàlcic a profunditat variable. Per tractar de conèixer la variabilitat de les principals propietats del sòl, es va realitzar la cartografia de la conductivitat elèctrica aparent del sòl (ECa) en continuo mitjançant l'ús d'un sensor de sòl de contacte galvànic (Veris 3100).

Més info.

 

 

 

Març 2018

VI Foro

VI Foro_dau

Àlex Escolà participa al VI Foro Nacional de Desarrollo Rural

El passat 20 de febrer es va celebrar el VI Foro Nacional de Desarrollo Rural organitzat pel Colegio Oficial de Ingenieros Agrónomos de Aragón, Navarra y País Vasco dins del marc de la FIMA 2018, a Zaragoza. Àlex Escolà va ser convidat a donar una ponencia sobre Agricultura de Precisió per a introduir la temàtica i donar peu a la intervenció de 6 casos concrets d'aplicació d'aquesta manera de fer agricultura. Podeu visualitzar aquí el vídeo de la ponència. També podeu trobar més informació i altres vídeos al lloc web del Foro.

Més info.

 

 

 

 

Febrer 2018

 

 

TdR_NB

 

Un Treball de Recerca de Batxillerat (TdR), digirit pel membre del GRAP Jose A. Martinez, premiat amb el Premi de Recerca Jove 2017 de la Generalitat de Catalunya

Un Treball de Recerca de Batxillerat (TdR) realitzat al Departement de Medi Ambient i Ciències del Sòl (DMACS) de la Universitat de Lleida ha obtingut el Premi de Recerca Jove de la Generalitat de Catalunya 2017. El TdR, titulat “Aplicació de les imatges de satèl·lit a l’agricultura de precisió”, va ser realitzat per Natalia Badia Carrera, alumna de l’Institut d’Almenar. La recerca va ser supervisada pel professor José A. Martínez Casasnovas, del Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl i membre del DMACS i del Grup de Recerca d’Agròtica i Agricultura de Precisió (Universitat de Lleida – Agrotecnio).

Més info.

 

 

Febrer 2018

  
 

Jordi Llorens participa a la Jornada Tècnica VITICULTURA de COVIDES

El passat Dijous 8 de Febrer de 2018, Jordi Llorens Calveras va ser convidat com a ponent a la Jornada Tècnica per a socis de la Cooperativa COVIDES que es va celebrar a la Sala d’Actes CEVIPE de la Finca Prunamala a Sant Sadurní d’Anoia. A la jornada es va presentar una ponència sobre noves tecnologies en aplicacions de fitosanitaris en el cultiu de la vinya. La jornada va tenir molt èxit amb la participació de més de 100 socis i usuaris de la cooperativa.

Notícia elmon.cat Notícia COVIDES

 

Febrer 2018

 

 Jornada AP2   

2a Jornada d’Agricultura de Precisió: “Eines d’agricultura de precisió per a la gestió agronòmica de cultius fruiters. Resultats projecte AgVANCE”

 Aquesta jornada suposa una segona edició de presentació de novetats i resultats en recerca aplicada sobre el desenvolupament de noves tecnologies d’agricultura de precisió en fructicultura.
Aquestes novetats i resultats s’han desenvolupat conjuntament en un projecte de recerca (AgVANCE) per part del Grup de Recerca en Agricultura de Precisió (GRAP) de la Universitat de Lleida i del Grup d’Agricultura Sostenible i Qualitat dels Aliments (ASQUAS) de la Universitat Politècnica de Catalunya.
La jornada inclou diferents presentacions sobre els resultats del projecte i una taula rodona per tal de debatre les oportunitats i els factors que cal considerar per potenciar la fructicultura de precisió.

Més info.

 

 

Febrer 2018

 

FERNANDO AUAT CHEEIN FOTO OFICIAL UTSM

Visita del Dr. Fernando Auat Cheein, Professor del Departament d'Electrònica de la Universidad Técnica Federico Santa María, Valparaíso, Xile. Veure pàgina d'Investigadors visitants.

Gener 2018

 

2017


New Ag Int logoCaptura 1a pg spanish

 

 

Col·laboració amb la revista New Ag International
(versió en castellà)

5è Precision Ag Corner, editorial sobre Agricultura de Precisió a New Ag International. ¿Qué nos dicen los sensores sobre los cultivos? Clica per a llegir-la.

 

 

 

Desembre 2017

New Ag Int logoCaptura 1a pg english

 

 

Col·laboració amb la revista New Ag International

5è Precision Ag Corner, editorial sobre Agricultura de Precisió a New Ag International. What do sensors tell us about crops? Clica per a llegir-la.

 

 

 

Novembre 2017

New Ag Int logoCaptura 1a pàgina

 

Col·laboració amb la revista New Ag International

Quart Precision Ag Corner, editorial sobre Agricultura de Precisió a New Ag International. What sensors tell about the crop environment. Clica per a llegir-la.

 

 

Setembre 2017

 

 

 

Participació en la 1a Escuela de Verano Agroalimentaria de la Junta de Castilla y León en Valladolid

 

El dia 6 de juliol de 2017 el Dr. José A. Martínez Casasnovas va participar en la 1a Escuela de Verano Agroalimentaria, organizada por la Junta de Castilla y León en Valladolid. La seva conferència va portar per títol "Agricultura de Precisió: el nou paradigma digital del sector agrícola". Aquest curs estaba adreçat a recent titulats i empresaris del sector agroalimentari amb l'objectiu de guiar-los cap a la transformació digital de les empreses. En aquest sentit, el Dr. Martínez-Casasnovas va explicar els principis de l'agricultura de precisió (basada en tecnologia digital) i aspectec a tenir en compte en la creació de noves empreses de serveis a l'agricultura que vulguin treballar en aquest àmbit.

 

 

 

 

 

 

 

Juliol 2017

 

Participació en la 1a Edició de New AG Academy

Durant els dies 28 a 30 de Juny de 2017, la Universitat de Lleida ha estat seu de la 1a Edició del curs New AG Academy, organitzat per l'empresa New AG International, amb la qual el GRAP té un conveni de col·laboració. Aquest curs ha estat adreçat a empreses dels sectors de nutrició de plantes, bioestimulants, protecció biològica de cultius, irrigació, cultius en hivernacles i agricultura de precisió. Precisament, el membres del GRAP van impartir la part d'Agricultura de Precisió, que va incloure una visita de camp a Raimat.

Juny 2017

New Ag Int logo
Primera plana article

 

 

Col·laboració amb la revista New Ag International

 

Tercera editorial sobre Agricultura de Precisió a New Ag International. Imagine how agricultural may look like. Clica per a llegir-la.

 

 

 

Juny 2017

 

 

Premi JCI 2017

Premi al Grup de Recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió.

El Grup de Recerca en AgròTICa i Agricultura de  Precisió (GRAP) de la Universitat de Lleida (UdL) ha estat distingit amb un dels el Premis Lleidatans solidaris que atorga la Jove Cambra Internacional de Lleida. Concretament, com a millor grup de recerca i investigació. La Jove Cambra reconeix la seua tasca investigadora en pro del territori.

Març 2017 
 

New Ag Int logoNAI 2 English

 

 

Col·laboració amb la revista New Ag International

 

Segona editorial sobre Agricultura de Precisión a New Ag International. Understanding geolocation and navigation and their uses in Precision Agriculture. Clica per a llegir-la.

 

 

 

Març 2017

Feed_a_Gene

2nd Annual Meeting a Lleida

Del 25 al 27 d'abril es cel.lebrarà a Lleida el "2017 2nd Annual Meeting" del projecte europeu Feed-a-Gene "Adapting the feed, the animal and the feeding techniques to improve the efficiency and sustainability of monogastric livestock production systems", en el qual hi participen 9 països i 9 entitats de recerca, 9 empreses i 3 d'extensió. El GRAP lidera el "Work package 4: Management systems for precisió feeding to increase resilience to fluctuating environments".

 

 

01/03/2017

 André F. Colaço, investigador visitant del GRAP (desembre 2015-març 2016) ha assolit el títol de Doctor després de defensar la seva tesi doctoral titulada " Mobile terrestrial laser scanner for site-specific management in orange crop "  a la Universitat de Sao Paulo, Brasil.

Des de fa poc, està ocupant una plaça d'investigador postdoctoral al CSIRO Agricultural & Food, a Adelaida, Australia.

 

 

17/02/2017 

 

 

New Ag Int logo


El GRAP participa en la New Ag International Academy

La NAI Academy és un curs adreçat a alts executius d'empreses relacionades amb l'agricultura que vulgui estar al dia de les últimes novetats de cara a posicionar millor els seus productes al mercat. El curs es realitzarà per primera vegada el juny de 2017 i el GRAP ha estat seleccionat per a impartir els continguts relacionats amb l'Agricultura de Precisió.

 

9/2/2017 

FERNANDO AUAT CHEEIN FOTO OFICIAL UTSM

 

Visita del Dr. Fernando Auat Cheein, Professor del Departament d'Electrònica de la Universidad Técnica Federico Santa María, Valparaíso, Xile. Veure pàgina d'Investigadors visitants.

 

 

13/01/2017

 

 

2016


New Ag Int logo
NAI PA 1

 

 

Col·laboració amb la revista New Ag International

Primera editorial sobre Agricultura de Precisió publicada a New Ag International. Precision Agriculture: What's behind the name? Cliqueu per a veure l'article a la revista (pàgines 18 a 27).

 

 

 

Novembre 2016

 

Col.laboració NAI

 

 

 

Col·laboració amb la revista New Ag International

El GRAP signa un conveni amb New Ag International per a fer difusió de l'Agricultura de Precisió arreu del món amb una editorial de 5 pàgines en els propers números.

 

 

2016/2017

 

Curs

 

 

El GRAP participa en una xarxa estatal de recerca en viticultura

 

Els investigadors del GRAP treballen amb viticultura de precisió.

Veure notícia a: http://www.udl.cat/serveis/oficina/Noticies/2016/noticia_0005.html

 

20/1/2016

Visita del investigador Francisco Yandún

Doctorant en Electrònica a la Universitat Tècnica Federico Santa María, ubicada a Valparaíso, Chile.

Veure pàgina d'Investigadors visitants.

12/01/2016

 

Foto Carnet Jordi Llorens_Gener 2016_mini

Reincorporació del Dr. Jordi Llorens al GRAP

Jordi Llorens es reincorpora al GRAP després de ser professor a la UPC i investigador a la UCO. Doctor per la UPC i Enginyer Agrònom per la Universitat de Lleida. Ha estat professor ajudant del Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia (DEAB) de la UPC durant el període 2007-2012. Al curs 2012-2013 va realitzar una una estada post-doctoral a la Universitat de Cornell (USA), durant els anys 2014-2015 va formar part com a investigador del projecte Mecaolivar a la Universitat de Córdoba. Actualment s'ha incorporat com a Investigador Postdoctoral a la Universitat de Lleida. Les seves activitats es centren en formació, investigació i transferència en l'àmbit de la mecanització agrària. Està especialitzat en electrònica embarcada i sensors per a la caracterització de la vegetació.

 

2/1/2016

 

2015


 

 

 
 
Visita de l'investigador André F. Colaço

Doctorand de la Universidad de São Paulo, Brasil. Veure pàgina d'Investigadors visitants.

  

7/12/2015

Curs tractors

 

Membres del GRAP, juntament amb el MAGRAMA, el CMA, l'ECA d'Alfarràs i la UPC organitzen un curs sobre l'Ús eficient del tractor agrícola

El curs es va realitzar els dies 19, 20 i 21 d'octubre de 2015 i va abastar tots els aspectes relacionats amb el funcionament i la utilització del tractor agrícola per tal de fer-ne un ús més eficient. A més de les sessions teòriques, el curs va constar de 5 pràctiques de camp. Els curs va constar amb empreses del sector com Same Deutz-Fahr, Landini, New Holland i John Deere.

Les presentacions es poden descarregar al web del CMA. Trobareu més informació del curs al web del MAGRAMA.

 

 23/10/2015

Doc

Nou article de recerca del GRAP

Real-time approaches for characterization of fully and partially scanned canopies in groves

S'ha publicat a la revista Computers and Electronics in Agriculture l'article Real-time approaches for characterization of fully and partially scanned canopies in groves en el que han col·laborat membres del GRAP. L'article l'ha liderat el Dr. Fernando Auat Cheein i el seu equip.

 

06/10/2015 
 

Reportatge sobre els sòls de la denominació d'origen Costers del Segre fet al Dr. José A. Martínez Casasnovas i publicat a la prestigiosa revista japonesa Vinotheque.

Setembre 2015

 

Curs

L'ETSEA i el GRAP organitzen una jornada sobre l'aplicació de l'agricultura de precisió en fructicultura

La jornada s'emmarca dins de la 3a Jornada d’Agro-recerca per tal de divulgar la investigació que es fa per part dels grups de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida.

L'ETSEA organitza la 3a Jornada d’Agro-recerca per tal de divulgar la investigació que es fa per part dels grups de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida. L’aplicació de les eines de l’Agricultura de Precisió a la fructicultura és encara molt incipient. No obstant, el mercat posa a disposició dels fructicultors tot un seguit de sensors i dispositius que permeten adquirir i georeferenciar una gran quantitat d’informació sobre el cultiu i el seu medi físic. L’anàlisi i la interpretació de les dades adquirides són també de gran importància per tal de millorar desprès l’eficiència productiva i la gestió de l’explotació fructícola.

L’objectiu de la jornada és mostrar la potencialitat de les eines actualment disponibles, així com la possibilitat d’aplicació d’altres noves tecnologies que poden ser una realitat en un futur pròxim.

Si et vols descarregar les presentacions, clica damunt dels enllaços:

L'agricultura de precisió en fructicultura - Programa de la jornada

Lloc i data: Lleida, 25/09/2015

Ús dels sistemes de navegació (GPS, Galileu, etc.) en fructicultura - Sr. Alexandre Escolà

   

 

Dades reals de parcel·la i indicadors de sostenibilitat ambiental per a una fructicultura de precisió - Sr. Francesc Ferrer

   

 

Noves tecnologies per a la caracterització del sòl - Sr. José A. Martínez

   

 

Noves tecnologies per a la caracterització geomètrica de plantacions fruiteres - Sr. Ricardo Sanz

   

 

Integració de dades, anàlisi de la informació i gestió fructícola - Sr. Josep Papió

   

 

Casos d'èxit de l'aplicació de l'agricultura de precisió en fructicultura - Sr. Daniel Garcia

 

30/09/2015 
Doc

Nou article de recerca del GRAP

L'article s'ha publicat a la que va ser revista número 1 de la categoria Agronomy del JCR l'any 2013

L'article Advances in Structured Light Sensors Applications in Precision Agriculture and Livestock Farming està en premsa i tracta sobre l'aplicació de sensors de llum estructurada en agricultura i ramaderia de precisió. La revista on s'ha publicat s'anomena Advances in Agronomy i va ser la primera revista de 79 en la categoria Agronomy del Journal Citation Reports l'any 2013, amb un factor d'impacte de 5,021.

 

13/06/2015 

Valor afegit

 El GRAP a TV3

El programa Valor Afegit va dedicar un reportatge a l'agricultura de precisió de la ETSEA i la UdL

El passat dia 11 de juny de 2015, el programa de TV3 Valor Afegit va emetre un reportatge sobre el GRAP i la seva recerca en agricultura de precisió. Consulta la pàgina de la mediateca del GRAP per a veure'l.

 

 13/06/2015

 

Foto ESA RSanz

Reconeixement fotogràfic al membre del GRAP Ricardo Sanz

Finalista al concurs fotogràfic Sentinel-2 'Color vision' organitzat per l'ESA

En motiu del proper llançament del satèl·lit Sentinel-2, el que portarà embarcats sensors òptics, l’Agència Espacial Europea (ESA) va organitzar un concurs fotogràfic amb el lema Sentinel-2 ‘Color vision’.

Segons l’ESA, es van presentar prop de 400 fotos. En Ricardo Sanz, membre del GRAP, va presentar una foto seva i ha quedat entre els 12 primers!! Per poc no ha estat premiada però ha quedat considerada com a una de les subcampiones!! Moltes felicitats!!

La foto que va presentar en Ricardo representa una bona manera de lligar una de les seves afeccions, la fotografia, la tasca de recerca que fa a l’ETSEA i al GRAP i els usos que farem de les dades subministrades pel Sentinel-2.

Podeu veure les fotos seleccionades feu click aquí. (la d’en Ricardo és la 4/12)

  

27/05/2015 
 

Curs

El GRAP participa a la Jornada Tècnica sobre Agricultura de Precisió organitzada per la Comunidad General de Regantes del Canal Aragón y Catalunya

Amb la ponència Caracterización de la vegetación mediante sensores lidar. Aplicaciones en frutales y malas hierbas en extensivos en el marco de la agricultura de precisión

La jornada es va realitzar el 14 d'abril de 2015 al celler de Raimat i va comptar amb més de 250 inscrits. Per a més informació, visiteu la pàgina web de la jornada.

 

15/04/2015 
 

Doc

 

Nou article de recerca del GRAP

Georeferenced Scanning System to Estimate the LeafWall Area in Tree Crops

S'ha publicat a la revista Sensors l'article Georeferenced Scanning System to Estimate the Leaf Wall Area in Tree Crop escrit per membres del GRAP.

 

10/04/2015 
 

Curs

Conferència "HUMAN-ROBOT INTERACTION IN PRECISION AGRICULTURE: SHARING THE WORKSPACE WITH SERVICE UNITS"

A càrrec del Dr. Fernando Auat Cheein de la UTFSM, Valparaíso, Chile

El Dr. Fernando Auat Cheein ja fa temps que col·labora amb el GRAP en temes d'anàlisi de dades i de robòtica agrícola. En la seva segona visita a Lleida ens va obsequiar amb aquesta interessant conferència, en la que posa de manifest la relació que cal establir entre robots agrícoles i operaris quan comparteixen zones de treball al camp.

 

 27/03/2015
 

Curs

El GRAP participa a la Jornada Agri-Food Big Data

Amb la ponència Aplicacions potencials de Big Data en el sector Agroalimentari en el marc ETSEA-Agrotecnio

La jornada es va celebrar el 26 de març de 2015 i va ser organitzada per la Universitat de Lleida. Per a més informació, seguiu l'enllaç al web de la jornada http://gcd.udl.cat/agrobigdata/?page_id=56

 

 27/03/2015

GFIA2015

El GRAP participa al 2n Global Forum for Innovations in Agriculture

A més d'assessorar l'esdeveniment en matèria d'Agricultura de Precisió, també ha presentat els seus avenços en modelització 3D de l'estructura de la vegetació en cultius arboris

El Global Forum for Innovations in Agriculture (GFIA) és un gran fòrum que vol posar en contacte investigadors, inversors, empreses i governs d'arreu del món per tal de modernitzar l'agricultura per tal de fer-la més eficient i sostenible. El fòrum ha celebrat la seva 2a edició els dies 9 i 10 de març de 2015 a Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units). El GRAP ha presentat la comunicació titulada 3D Low-Cost Crop Modelling for Better Fruit and Crops Management. Trobareu més informació al web del fòrum GFIA.

 

11/03/2015 

 Premi

4rt millor article de recerca de la revista Sensors en el Sensors Best Paper Award 2015

L'article és fruit de la col·laboració amb la Unitat de Mecanització Agrària de la UPC

Un tribunal ad hoc de la revista Sensors ha decidit que l’article Ultrasonic and LIDAR Sensors for Electronic Canopy Characterization in Vineyards: Advances to Improve Pesticide Application Methods Sensors és mereixedor del 4rt premi de la revista (d’un total de 5) en una selecció feta d’entre tots els articles publicats l'any 2011 (un total de 606).

L'article fou escrit per Jordi Llorens (UPC), Emilio Gil (UPC), Jordi Llop (UPC) i Alexandre Escolà (UdL-GRAP) i es pot consultar lliurement a http://www.mdpi.com/1424-8220/11/2/2177, donat que Sensors és una revista d'accés obert indexada al Journal of Citation Reports (JCR d'ISI) amb un factor d'impacte de 2,048. 

Els criteris d’assignació depenen del tribunal en qüestió i no es cenyeixen només al nombre de cites ja que l'article, amb 28 cites, en té més que els articles que han rebut el 2n i 3r premis. Trobareu una breu descripció del premi i les nominacions a http://www.mdpi.com/1424-8220/15/1/2228.

 

03/02/2015 

 

 

2014


 horizon2020

El GRAP participa en el projecte europeu FEED-A-GENE centrat en millorar l'eficiència i la sostenibilitat dels sistemes ramaders de producció de monogàstrics

El GRAP lidera el work package 4 Management systems for precision feeding to increase resilience to fluctuating environments

El projecte, titulat  "Adapting the feed, the animal and the feeding techniques to improve the efficiency and sustainability of
monogastric livestock production systems" 
i amb acrònim Feed-a-Gene, pretén adaptar
 millor els diferents components dels sistemes de producció ramadera de monogàstrics (és a dir, porcs, aus de corral i conillsper tal de millorar l'eficiència i reduir l'impacte ambientalAixò implica el desenvolupament de nous i alternatius recursos alimentaris i tecnologies d'alimentació, la identificació i selecció d'animals robustos que s'adaptin millor a les condicions fluctuantsi el desenvolupament de tècniques d'alimentació, que permeten optimitzar el potencial de l'alimentació i l'animal.

El projecte s'emmarca dins del programa Horizon 2020 - Research and Innovation Framework Programme H2020-SFS-2014-2. La avaluació del projecte a estat "excellent". El GRAP lidera el Work Package 4: Management systems for precision feeding to increase resilience to fluctuating environments.

 

28/11/2014 

horizon2020

El GRAP participa en el projecte EUCLID de col·laboració amb la Xina sobre protecció de cultius

Es tracta d'un projecte Europa-Xina dins del pla europeu H2020

El projecte aprovat recentment és un projecte EU-CHINA Lever for IPM Demonstration presentat a la convocatòria H2020-SFS-2014-2, topic: SFS-03b-2014. El projecte té com a acrònim EUCLID el lidera l’INRA, una de les institucions de recerca de major prestigi en l’àmbit agroalimentari. En el consorci figuren socis rellevants de sis estats europeus i tres partners de la Xina. Es tracta d’instituts de recerca, universitats, empreses tecnològiques i la major empresa food retailer europea. El grup de la UdL està liderat per en Ramon Albajes. Les activitats a desenvolupar inclouen la utilització de sensors en parcel·la i el desplegament d’un sistema expert per ajust de dosi de productes fitosanitaris.

 

 26/11/2014

 Portada web GRAP

Nova versió del web del GRAP

Adaptació al format web de la Universitat de Lleida

Arran de la modificació dels webs de la Universitat de Lleida i de l'ETSEA, s'ha actualitzat el format del web del Grup de Recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió per tal de mantenir una certa coherència amb aquestes pàgines. La nova estructura del web del GRAP s'ha realitzat gràcies a la cessió de les plantilles Opencms per part de l'ASIC. Degut a l'adaptació al nou format, l'estructura original del web GRAP s'ha vist alterada lleugerament i s'ha aprofitat l'ocasió per tal de millorar-ne alguns continguts. Desitgem que sigui del vostre agrat.

 

09/10/2014

 

Curs

El GRAP participa al XX Foro INIA “Nuevas tecnologías aplicadas al sector de la producción agrícola: Agricultura de Precisión”

El fòrum va teni lloc dins la fira Vegetal World celebrada a València

El passat dia 2 d'octubre es va celebrar a València el XX Foro INIA “Nuevas tecnologías aplicadas al sector de la producción agrícola: Agricultura de Precisión” dins la fira Vegetal World. El fòrum pretenia posar en contacte grups de recerca i empreses per tal de trobar punts de contacte i facilitar la la transferència i la innovació dins el sector. La participació va ser elevada tant de grups de recerca com d'empreses. 

Clica aquí per a més informació sobre la jornada. En breu hi trobaràs també una còpia de les presentacions.

 

03/10/2014 
 

Conference

El GRAP torna a assessorar el Global Forum for Innovations in Agriculture

El GRAP assessorarà els organitzadors en temes d'Agricultura de Precisió

El Global Forum for Innovations in Agriculture (GFIA) és un gran fòrum que vol posar en contacte investigadors, inversors, empreses i governs d'arreu del món per tal de modernitzar l'agricultura per tal de fer-la més eficient i sostenible. El fòrum celebrarà la seva 2a edició els dies 9 i 10 de març de 2015 a Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units). Trobareu més informació al web del fòrum GFIA.

 

 20/07/2014

 

Doc

 Nou article científic del GRAP

Influence of the scanned side of the row in terrestrial laser sensor applications in vineyards: practical consequences

S'ha publicat en línia a la revista Precision Agriculture l'article Influence of the scanned side of the row in terrestrial laser sensor applications in vineyards: practical consequences escrit per diversos membres del GRAP.

 

 15/07/2014 

 

Conference

 Participació del GRAP al congrés internacional AgEng 2014

Obtaining and mapping relevant characteristics of olive tree canopies using a multi-echo mobile terrestrial laser scanner (MTLS)

El GRAP ha participat a l'International Conference of Agricultural Engineering AgEng 2014 celebrat a Zürich del 6 al 10 de juliol. La comunicació aportada descriu els darrers desenvolupaments del GRAP, es titula Obtaining and mapping relevant characteristics of olive trees canopies using a georeferenced multi-echo mobile terrestrial laser scanner (MTLS) i es pot descarregar al mateix web del congrés AgEng2014. En aquesta comunicació hi col·laboren col·legues de l'IRTA i dels departaments de Matemàtica i d'Hortofructicultura, Botànica i Jardineria de la Universitat de Lleida.

 

 07/07/2014

 

Imatge_Veris_3100

Posada a punt del nou sensor Veris 3100

Sensor per a la determinació de la conductivitat elèctrica del sòl "sobre la marxa"

El GRAP ha posat a punt el sensor Veris 3100 adquirit recentment i ha pres les primeres lectures en camp. Aquest sensor permet obtenir els valors georeferenciats de la conductivitat elèctrica del sòl de 0 a 30 cm i de 0 a 90 cm. El processat posterior d'aquestes dades permet mapar la distribució espacial d'aquests paràmetres que es relacionen amb el tipus de sòl, el seu contingut d'humitat, la seva salinitat i el seu estat fèrtil, entre d'altres aspectes. Aquesta informació pot ajudar l'agricultor a entendre millor el comportament dels seus camps així com facilitar els mostrejos del sòl que hagi de realitzar.

 

 04/07/2014 

 magazines

Edició d'un dossier sobre Viticultura de Precisió

Revista ACENOLOGIA

Transcorreguda gairebé una dècada des que la revista ACENOLOGIA dediqués un primer dossier a la viticultura de precisió, els membres del GRAP Jaume Arnó i José A. Martínez han editat un dossier dedicat als avenços en l'anàlisi de la variabilitat de la vinya i l'optimització de la producció de raïm de millor qualitat. En el dossier s'hi revisen tècniques i metodologies que poden ajudar els viticultors i enòlegs en la presa de decisions. Els articles estan disponibles a www.acenologia.com així com també a la secció de Publicacions divulgatives del web del GRAP.

 

 03/07/2014 

 

Doc

Nou article científic del GRAP

Deciduous tree reconstruction algorithm based on cylinder fitting from mobile terrestrial laser scanned point clouds 

S'ha publicat en línia a la revista Biosystems Engineering l'article Deciduous tree reconstruction algorithm based on cylinder fitting from mobile terrestrial laser scanned point clouds escrit per diversos membres del GRAP en col·laboració amb professors de l'escola d'agrònoms de la Universidad Politécnica de Madrid.

  

 27/06/2014

 

ranking

Article del GRAP entre els més citats

Obtaining the three-dimensional structure of tree orchards from remote 2D terrestrial LIDAR scanning

L'article Obtaining the three-dimensional structure of tree orchards from remote 2D terrestrial LIDAR scanning publicat l'any 2009 per membres del GRAP a Agricultural and Forest Meteorology està considerat per la revista com un dels 25 articles més citat des de 2009, amb 47 cites (dades extretes d'Scopus).

 

 24/02/2014 

 

ranking

2n article més citat de Biosystems Engineering des de 2009

A tractor-mounted scanning LIDAR for the non-destructive measurement of vegetative volume and surface area of tree-row plantations: A comparison with conventional destructive measurements

L'article A tractor-mounted scanning LIDAR for the non-destructive measurement of vegetative volume and surface area of tree-row plantations: A comparison with conventional destructive measurements publicat l'any 2009 per membres del GRAP a Biosystems Engineering està considerat per la revista com el 2n article més citat des de 2009, amb 43 cites (dades extretes d'Scopus).

 

 24/02/2014 

 

Conference

Participació del GRAP al Global Forum for Innovations in Agriculture

El GFIA s'ha celebrat a Abu Dhabi

Després de participar en el comitè organitzador del Global Forum for Innovations in Agriculture (GFIA) assessorant el organitzadors en temes d'Agricultura de Precisió, 4 membres del GRAP han viatjat a Abu Dhabi per a explicar dos innovacions desenvolupades dins el grup de recerca. La primera, la Modelització 3D de cultius arboris; la segona, el sistema d'ajust de la dosi de fitosanitaris DOSAFRUT. El forum va ser tot un èxit de participació amb més de 3,200 participants de 62 countries, 150 innovacions presentades, 20 delegacions governamentals i més de 100 expositors.

 

06/02/2014 

 

Doc

 Nou article científic del GRAP

Advanced Technologies for the Improvement of Spray Application Techniques in Spanish Viticulture: An Overview

Avui s'ha publicat a la revista electrònica Sensors l'article Advanced Technologies for the Improvement of Spray Application Techniques in Spanish Viticulture: An Overview escrit per membres del GRAP.

 

02/01/2014 

 

 

2013


 

Doc

Nou article científic del GRAP

Discriminating Crop, Weeds and Soil Surface with a Terrestrial LIDAR Sensor

S'ha publicat a la revista electrònica Sensors l'article Discriminating Crop, Weeds and Soil Surface with a Terrestrial LIDAR Sensor amb la participació de 2 membres del GRAP.

29/10/2013 
 

Doc

 

Nou article científic del GRAP

LIDAR as an alternative to passive collectors to measure pesticide spray drift

S'ha publicat en línia a la revista Atmospheric Environment l'article LIDAR as an alternative to passive collectors to measure pesticide spray drift escrit per Eduard Gregorio, diversos membres del GRAP i altres col·laboradors.

 

21/10/2013 

 video_lleida_activa

Participació al debat Lleida activa

Agricultura de Precisió: la tecnologia al servei de l'agricultor

 Membres del GRAP participen en un programa de Lleida TV (El debat de Lleida Activa) tot fent difusió del concepte Agricultura de Precisió. És possible veure el programa clicant aquest enllaç.

 

05/10/2013 

 

ranking

Article dels més citats

Obtaining the three-dimensional structure of tree orchards from remote 2D terrestrial LIDAR scanning

L'article Obtaining the three-dimensional structure of tree orchards from remote 2D terrestrial LIDAR scanning publicat l'any 2009 per membres del GRAP a Agricultural and Forest Meteorology està considerat per la revista com un dels 25 articles més citat des de 2008

 

  26/09/2013

 

ranking

Article dels més citats

A tractor-mounted scanning LIDAR for the non-destructive measurement of vegetative volume and surface area of tree-row plantations: A comparison with conventional destructive measurements 

L'article A tractor-mounted scanning LIDAR for the non-destructive measurement of vegetative volume and surface area of tree-row plantations: A comparison with conventional destructive measurements publicat l'any 2009 per membres del GRAP a Biosystems Engineering està considerat per la revista com el 4t article més citat des de 2008.

 

 26/09/2013
NewAgInternational-ECPA-Spanish

 

 

Reportatge en castellà de la revista NewAgInternational sobre el 9th European Conference on Precision Agriculture, celebrat a Lleida el juliol de 2013

NewAgInternational va ser la revista agrícola oficial del congrés

 


2013

 NewAgInternational-ECPA-English

 

 

Reportatge en anglès de la revista NewAgInternational sobre el 9th European Conference on Precision Agriculture, celebrat a Lleida el juliol de 2013

NewAgInternational va ser la revista agrícola oficial del congrés

 

 

2013

 NewAgInternational-ECPA-Chinese

  

 

Reportatge en xinès de la revista NewAgInternational sobre el 9th European Conference on Precision Agriculture, celebrat a Lleida el juliol de 2013

NewAgInternational va ser la revista agrícola oficial del congrés

 

 

2013

 

Conference

 El GRAP assessora el 1st GFIA

En temes d'agricutlura de precisió

El GRAP ha estat escollit per a assessorar el Global Forum for Innovations in Agriculture que se celebrarà del 3 al 5 de febrer de 2014 a Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units). L'aportació del GRAP, que ha estat inclòs al comitè organitzador, consistirà en assessorar els organitzadors de l'esdeveniment en temes d'Agricultura de Precisió com les darreres novetats i els investigadors més rellevants. Membres del grup assistiran al forum per tal de donar a conèixer les línies de recerca del GRAP. 

 

15/07/2013  

  

Curs

Participació del GRAP a la reunió del KBBE

Sobre cooperació en temes d'agricultura de precisió

El GRAP ha participat en la reunió del grup Knowledge-Based Bio-Economy (KBBE) celebrada a Lleida amb experts europeus, americans, australians i neozelandesos per tal de buscar col·laboracions transcontinentals en temes d'Agricultura de Precisió.

 

12/07/2013 
 Cartellet_ECPA

Celebració del congrés ECPA 2013 a Lleida

El congrés ha estat organitzat pel GRAP

Entre el 7 i l'11 de juliol de 2013 s'ha dut a terme el 9th EUROPEAN CONFERENCE ON PRECISION AGRICULTURE (9ECPA) a Lleida, organitzat pel GRAP. El congrés ha estat tot un èxit tant en participació com en qualitat de les comunicacions presentades. Consulteu el lloc web del congrés 9ECPA per a més detalls.

07/07/2013

 

Doc

 

Nous articles científics del GRAP

Darrerament el GRAP ha publicat nous articles de recerca a les revistes PRECISION AGRICULTURE, BIOSYSTEMS ENGINEERING COMPUTERS AND ELECTRONICS IN AGRICULTURE. Consulteu l'apartat Publicacions per a més detalls.

 

03/06/2013

 Aplicacixn_sostenible

 

Nou llibre del GRAP

Aplicación sostenible de productos fitosanitarios

A finals d'aquest mes de gener de 2013, l'editorial Eumedia ha publicat el llibre  Aplicación sostenible de productos fitosanitarios, escrit per Santiago Planas, membre del GRAP.

 

31/01/2013 

Doc

Nou article científic del GRAP

Potential of a terrestrial LiDAR-based system to characterise weed vegetation in maize crops

A dia d'avui s'ha publicat l'article Potential of a terrestrial LiDAR-based system to characterise weed vegetation in maize crops a la revista Computers and Electronics in Agriculture en el que han participat diversos membres del GRAP.

 

30/01/2013 

 

 

2012


Doc

Nou article científic del GRAP

Leaf area index estimation in vineyards using a ground-based LiDAR scanner

Avui s'ha publicat en línia l'article Leaf area index estimation in vineyards using a ground-based LiDAR scanner a la revista Precision Agriculture escrit per diversos membres del GRAP.

 

 

 04/12/2012
 

Treball

Defensa de tesi del GRAP

Per part del ja Doctor Eduard Gregorio

Avui el Dr. Eduard Gregorio ha defensat la seva tesi doctoral amb èxit. La tesi es titula Teledetecció de la deriva de productes fitosanitaris mitjançant sistemes lidar / Lidar remote sensing of pesticide spray drift. Es pot trobar més informació sobre aquesta tesi al respositori TDX.

 

 27/11/2012
 

Visita del Dr. Carlos Magdalena

Investigador de l'INTA Argentí

A dia d'avui ens ha visitat l'investigador i amic Carlos Magdalena de l'INTA Alto Valle, Argentina.

 

 06/07/2012

Visita_Staffor_web

 

 

Visita d'en John Stafford

Relacionada amb els preparatius del congrés ECPA

El Dr. John Stafford ens ha visitat per tal de fer el seguiment de la organització del congrés ECPA i hem aconseguit que faci una petita conferència oberta als alumnes de l'ETSEA. La xerrada s'ha titulat Precision Ag (principle & practise) through Precision Ag (the Journal) i es pot consultar clicant l'enllaç.

 

 

 

04/07/2012

 

 

Curs

Participació del GRAP a la Jornada d'Agricultura i Teledetecció de l'ICC 

De la mesura a la informació: models i agricltura de precisió

El GRAP ha participat a la Jornada d'Agricultura i Teledetecció organitzada per l'ICC celebrada a la seva seu el dia 28 de juny de 2012. La comunicació presentada conjuntament per Jaume Arnó i José Antonio Martínez Casasnovas es titula De la mesura a la informació: models i agricltura de precisió on es descriuen les experiències en Viticultura de Precisió realitzades a Raimat en col·laboració del Grup Codorníu des de l'any 2002. Es pot consultar aquesta i altres presentacions de la jornada al web de l'ICC.

 

 29/06/2012
 ranking

Article dels més citats

Variable rate application of plant protection products in vineyard using ultrasonic sensors

L'article Variable rate application of plant protection products in vineyard using ultrasonic sensors publicat el 2007 per membres del GRAP a Crop Protection està considerat per la revista com un dels més citats des de 2007.

 

 24/04/2012

ranking

Article dels més citats

A tractor-mounted scanning LIDAR for the non-destructive measurement of vegetative volume and surface area of tree-row plantations: A comparison with conventional destructive measurements

L'article A tractor-mounted scanning LIDAR for the non-destructive measurement of vegetative volume and surface area of tree-row plantations: A comparison with conventional destructive measurements publicat l'any 2009 per membres del GRAP a Biosystems Engineering està considerat per la revista com un dels més citats des de 2007.

 

 24/04/2012

Cartellet_ECPA

 

 

1st Call Congrés ECPA2013

Avui s'ha publicat el primer anunci del congrés ECPA

Amb data d'avui s'ha llençat el First Call de la novena edició de l'European Conference on Precision Agriculture (ECPA) organitzat per membres del GRAP que es celebrarà del 7 a l'11 de juliol de 2013 a Lleida. Més informació a www.ecpa2013.udl.cat.

 

 

 07/03/2012

 

 magazines

 

Nou article divulgatiu del GRAP

Utilización de sensores de ultrasonidos para discriminar malas hierbas en cultivos de maíz

Al número 236 de la revista Phytoma corresponent al mes de febrer es publica l'article Utilización de sensores de ultrasonidos para discriminar malas hierbas en cultivos de maíz escrit per D. Andújar, C. Fernández-Quintanilla, J. Dorado i A. Escolà amb motiu d'haver estat distingit amb el premi ACTAS SEMh al XIII Congreso SEMh celebrat per la Sociedad Española de Malherbología el passat mes de novembre a La Laguna. Aquest article és un altre fruit de la col·laboració entre la Universitat de Lleida i el CCMA del CSI.

 

01/02/2012 

 

Treball

Projecte Final de Carrera del GRAP

Mapat del LAI en vinya mitjançant LiDAR

A data d'avui, l'alumne Joaquim Company Messa ha defensat el seu Projecte Final de Carrera en el que ha descrit com arribar a mapar l'Índex d'Àrea Foliar d'una plantació de vinya mitjançant un sistema de caracterització de la vegetació equipat amb un sensor lidar desenvolupat pel GRAP. El projecte ha obtingut una qualificació d'Excel·lent.

17/01/2012 

 

 

2011


 

Doc

 

Nou article científic del GRAP

Spatial variability in grape yield and quality influenced by soil and crop nutrition characteristics 

Ha estat publicat en línia a la revista Precision Agriculture l'article titulat Spatial variability in grape yield and quality influenced by soil and crop nutrition characteristics escrit per J. Arnó, J. R. Rosell, R. Blanco, M. C. Ramos i J. A. Martínez-Casasnovas. 

 

22/12/2011

 

Doc

 

Nou article científic del GRAP

Weed discrimination using ultrasonic sensors

Ha sortit imprès a la revista Weed Research l'article titulat Weed discrimination using ultrasonic sensors en el que ha participat el membre del GRAP Alexandre Escolà.

 

15/12/2011 

 

Doc

 

Nou article científic del GRAP

SIMLIDAR – Simulation of LIDAR performance in artificially simulated orc

S'ha publicat en línia a la revista Biosystems Engineering l'article hards SIMLIDAR – Simulation of LIDAR performance in artificially simulated orchards en el que han participat els membres del GRAP Joan Ramon Rosell, Jaume Arnó i Ricardo Sanz.

 

18/11/2011 

 

Doc

 

Nou article científic del GRAP

A review of methods and applications of the geometric characterization of tree crops in agricultural activities

S'ha publicat en línia a la revista Computer and Electronics in Agriculture l'article A review of methods and applications of the geometric characterization of tree crops in agricultural activities escrit per Joan Ramon Rosell i Ricardo Sanz, membres del GRAP.

 

13/10/2011 

 Web_vella

 

 

 Llençament del web del Grup de Recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió

 El web s'ha fet en el marc d'un projecte final de carrera amb un alumne de la UdL

 

  

07/09/2011