capcelera

Inici > Recerca del GRAP > Treballs del GRAP > Alimentació de precisió en porcí

Alimentació de precisió en porcí

Desenvolupament d'un alimentador de precisió per a porcí

Els programes d'alimentació convencionals són generalment dissenyats per maximitzar el rendiment del ramat, proporcionant a tots els animals, i durant llargs períodes de temps (per exemple 30 dies), la mateixa alimentació. No obstant això, els requeriments nutricionals dels porcs canvien dinàmicament durant el període de creixement i també varien considerablement entre les persones, fins i tot en poblacions d'edat i sexe homogènia. En fer cas omís d'aquesta variabilitat, els programes d'alimentació convencionals condueixen a suministrar un excés de nutrients importants, generalment amb dietes formulades per satisfer les necessitats dels porcs més exigents del ramat (Pomar, C.; 2014).

 

El 2004, després d'alguns anys de col·laboració científica en l'àmbit del desenvolupament d'eines de simulació i d'ajuda a la presa de decisions per al Sector Porcí, es va signar un conveni de col·laboració científica entre el Grup de Recerca de la UdL (GRAP) i el Dairy & Swine Research and Development Centre de Agriculture and Agrifood Canada (AAFC) per al desenvolupament de la porcicultura de precisió com a innovació tecnològica en la línia d'incrementar la competitivitat, sostenibilitat i disminuir l'impacte mediambiental de la producció porcina. El GRAP, liderat per Jesús Pomar en l'ambit de la ramaderia de precisió, es va encarregar de la concepció i desenvolupament de sistemes intel·ligents robotitzats per a la implementació del concepte d'alimentació de precisió (maquinari, programari, sensors, comunicacions, procés de dades, etc.), mentre que l'AAFC, liderat per Candido Pomar, es va encarregar del desenvolupament de nous coneixements de nutrició, modelització i la seva validació i calibratge en porc d'engreix.

 

 

A partir dels resultats obtinguts després de diversos projectes d'investigació realitzats en aquest àmbit, la Universitat de Lleida ha desenvolupat un prototip de sistema intel·ligent d'alimentació de precisió, que millora substancialment l'eficiència productiva i l'impacte mediambiental. Aquest prototip, en el qual s'implementa el nou concepte d'alimentació i gestió intel·ligent per a granges de producció porcina, denominat IPF (Intelligent Precision Feeder®), és un prototip d'investigació no comercial que requereix la realització de certs desenvolupaments experimentals a fi d'aconseguir un producte apte per a la seva utilització en granges comercials.

 

IPFv6

 

Darrera modificació: 04/04/2017
Imprimir Enrera Pujar


Inici | Accessibilitat | Sobre el web | Mapa | Avís legal | Contacte
© 2014 Universitat de Lleida - Pl. de Víctor Siurana 1, 25003 Lleida - Tel. (+34) 973 702 000 - Tots els dret reservats
Ombra