capcelera

 

M-UdL_200

 

 

Logo Agrotecnio

 

 

 Centres

ETSEA


 

Departaments

EAGROF

 

 

 

 

 

 

Qui som

El Grup de Recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió (GRAP) va nèixer l'any 2002 aglutinant investigadors de dos organismes: la Universitat de Lleida (UdL) i el Centre de Mecanització Agrària (CMA) del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. Tanmateix, els investigadors integrants porten més de 15 anys treballant conjuntament i constitueixen un dels grups de referència en Tecnologies per a l'Aplicació de Productes Fitosanitaris a nivell de tot l'Estat Espanyol, amb diverses patents i models d'utilitat en aquest àmbit. El grup també és pioner en el disseny d'equips robotitzats i intel·ligents per a la Ramaderia de Precisió, amb una de les primeres patents en aquest àmbit i diversos equips instal·lats a França i a Canadà. A principis de 2014, el grup s'integra al centre de recerca Agrotecnio.

 

El grup de recerca està format per investigadors provinents de diversos àmbits, de tal manera que els coneixements i els camps d’aplicació que abasta són complementaris. Els investigadors de la Universitat de Lleida pertanyen al Departament d’Enginyeria Agroforestal i al Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl i aporten al grup coneixements relacionats amb l'aplicació de sensors en agricultura, l'adquisició de dades i la seva interpretació, l'ús de models d'anàlisi geoestadística, l'automatització i el desenvolupament de tecnologies d'aplicació variable en maquinària agrícola, la implementació de sistemes GPS, i la modelització i el disseny de sistemes de suport a la presa de decisions. Els investigadors del Centre de Mecanització Agrària aporten coneixements relacionats amb l'aplicació de productes fitosanitaris en fruiters i cultius baixos, així com una relació consolidada amb el sector agroindustrial d’equipament i maquinària. Aquesta composició facilita la multidisciplinarietat necessària per abordar la recerca i el desenvolupament de les noves tecnologies de la informació i la comunicació en l'agricultura i la ramaderia. 

 

En el següent organigrama es detallen les línies d'investigació del GRAP així com la distribució dels seus membres. Tot i això, cal tenir en compte que el grup treballa majoritàriament de forma cooperativa i, per tant, a més de les assignacions representades, tot sovint es donen altres col·laboracions.
 

Organigrama del GRAP

 

 

 

 

Darrera modificació: 03/03/2020
Imprimir Enrera Pujar


Inici | Accessibilitat | Sobre el web | Mapa | Avís legal | Contacte
© 2014 Universitat de Lleida - Pl. de Víctor Siurana 1, 25003 Lleida - Tel. (+34) 973 702 000 - Tots els dret reservats
Ombra